Ondernemersdiploma’s

Wil je als ondernemer in het beroepsgoederen- of persenonenvervoer werkzaam zijn, maak dan hieronder een selectie voor meer informatie:

Algemeen

Goederenvervoer

Personenvervoer Bus

Personenvervoer Taxi

Algemeen
Om als ondernemer in het beroepsgoederen- of personenvervoer te mogen starten moet men “vakbekwaam” zijn .Dit is een van de voorwaarden om in het bezit te komen van een vergunning. Vakbekwaamheid kan worden aangetoond met een getuigschrift afgegeven door de SEB. Het getuigschrift wordt behaald als alle modules met een voldoende resultaat zijn afgesloten.

In de modulaire opzet doen alle doelgroepen (ondernemers Bus,Taxi en Goederenvervoer) examens in 5 algemene modules.

De 5 modules zijn:    - Financieel Management
                                - Calculatie
                                - Bedrijfs Management
                                - Personeels Management
                                - Voertuig Management


Deze modules zijn uitwisselbaar, dat betekent dat als men later naast bijvoorbeeld Busbedrijf ook Goederenvervoer wil doen deze modules niet opnieuw hoeven te worden gevolgd. U kunt dan volstaan met het aanvullend examen van de betreffende branche. Wij verzorgen deze opleidingen tot u geslaagd bent. Vraag naar onze brochure!
 

Naar boven


Goederenvervoer


U wilt ondernemer worden in het beroepsgoederenvervoer dan moet u naast de 5 vorig genoemde modules examen doen in de module Wegvervoer Goederen, dit geeft recht op een getuigschrift Nationaal Goederenvervoer. Wanneer u ook internationaal goederenvervoer wil gaan verrichten moet u ook nog examen doen Internationaal Goederenvervoer. Indien u hiervoor slaagt ontvangt u van de SEB een getuigschrift Internationaal Goederenvervoer.

Let wel; deze getuigschriften geven geen vrijstelling tot de wettelijke bepalingen inzake de chauffeursdiploma’s, als u deze niet bezit moet u wanneer u zelf wil rijden als nog examen doen voor dit diploma. Vraag onze brochure!
 

Naar boven


Personenvervoer Bus


U wilt ondernemer worden in het beroepspersonenvervoer Busbedrijf , dan moet u naast de 5 standaard modules aanvullend de Module Wegvervoer Bus afleggen .Indien u hiervoor slaagt ontvangt u van de SEB een getuigschrift Nationaal en Internationaal Busvervoer. Ook hiervoor geldt geen vrijstelling voor de verplichting van het chauffeursdiploma wanneer u zelf gaat rijden. Meer weten over deze opleiding, reageer vrijblijvend!
 

Naar boven


Personenvervoer Taxi


U wilt Taxiondernemer worden dan moet u naast de 5 standaard modules examen doen voor de module Wegvervoer Taxi (dit is alleen nationale regelgeving). Ook hier voor geldt weer wanneer u zelf gaat rijden geen vrijstelling voor de verplichting voor het behalen van het chauffeursdiploma TAXI. Informeer naar de mogelijkheden van deze cursus!

Naar boven


[ Start ]  [ Wie zijn Wij ? ]  [ Rijopleidingen ]  [ Chauffeur Diploma' s ]  [ Ondernemer Diploma's ] [ Transport ]